Πόσο θα μου κοστίσει να φτιάξω την ιστοσελίδα μου;


Κόστος κατασκευής ιστοσελίδας

Η κατασκευή ιστοσελίδων είναι ένα αντικείμενο με το οποίο καταπιάνονται πολλοί στις μέρες μας και το εύρος τιμής της κατασκευής, για το ίδιο έργο μπορεί να είναι πολύ μεγάλο. Είναι λοιπόν αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος που πρέπει να απευθυνθεί για να πετύχει ένα ποιοτικό και οικονομικό αποτέλεσμα για την επιχείρηση του. 

Ειδικά όταν βλέπει πως το κόστος κατασκευής της ιστοσελίδας που του έχει προταθεί μπορεί να είναι από 300 ευρώ μέχρι 3000 ευρώ για την ίδια ιστοσελίδα. Ποιος λοιπόν θα κάνει τη σωστή δουλειά αυτός με τα 300 ευρώ ή αυτός με τα 3000 ευρώ; Υπάρχει η σοφή ρήση «Ότι πληρώνεις παίρνεις».

Εμείς θα λέγαμε πως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Όσο περίεργη μπορεί να μας φαίνεται μια υπέρογκη προσφορά για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας, άλλο τόσο πρέπει να μας προβληματίσει και μια πολύ χαμηλή προσφορά. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά κάποιους από τους παρακάτω παράγοντες.

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας.

1. Με ποιόν τρόπο γίνεται η κατασκευή της ιστοσελίδας;

 

Κόστος κατασκευής ιστοσελίδας

Είναι το πρώτο που πρέπει να ρωτήσει ο πελάτης τον προγραμματιστή. Καλό είναι να έχει κάνει ο ίδιος μια έρευνα πριν κι ας μην είναι σχετικός με το αντικείμενο. Όλοι έχουμε κάποιον φίλο ή συγγενή που «σκαμπάζει» πέντε πράγματα παραπάνω με τα τεχνολογικά και θα μπορούσε ίσως να μας βοηθήσει. Δεν είναι κακό λοιπόν να ζητήσουμε βοήθεια.

Θα πρέπει ο προγραμματιστής ή η εταιρία που αναλαμβάνει την κατασκευή να μπορεί να δικαιολογήσει τα χρήματα τα οποία ζητάει. Αν κάποιος λοιπόν χρησιμοποιεί μια τεχνολογία αιχμής (MVC) για να φτιάξει μια ιστοσελίδα, δικαιολογημένα θα ζητήσει αρκετά χρήματα παραπάνω από κάποιον που απλά στήνει ένα έτοιμο theme με κάποιο CMS.

Η καλύτερη υλοποίηση για μια απλή ιστοσελίδα παρουσίασης και όχι μόνο, που έχουμε υιοθετήσει σαν WP Experts είναι η κατασκευή ιστοσελίδας WordPress με δημιουργία αποκλειστικού θέματος.

Θα λέγαμε πως είναι η πιο «value for money» επιλογή καθώς προσαρμόζεται απόλυτα στις ανάγκες του πελάτη χωρίς να περιορίζεται από την λειτουργικότητα ενός έτοιμου theme. Η ιστοσελίδα είναι ταχύτατη, ασφαλής και η επεκτασιμότητα της είναι τεράστια. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως η γραφιστική προσέγγιση είναι αποκλειστική για τον πελάτη.

 

2. Πόσο ασφαλής είναι η ιστοσελίδα;

 

Κόστος κατασκευής ιστοσελίδας και ασφάλεια

Η ασφάλεια της ιστοσελίδας είναι πολύ σοβαρός παράγοντας. Έχουμε βρεθεί άπειρες φορές μπροστά σε μολυσμένες ιστοσελίδες που εξαιτίας του τρόπου που είχαν φτιαχτεί ήταν πλέον αδύνατον να υποστηριχτούν και έπρεπε να φτιαχτούν από την αρχή.

Η μόλυνση της ιστοσελίδας μας μπορεί να έχει μη αναστρέψιμο αντίκτυπο στο SEO αλλά και στις διαφημίσεις που πιθανόν γίνονται. Με ποιόν τρόπο λοιπόν ο προγραμματιστής θα ασφαλίσει την ιστοσελίδα; Σταχυολογούμε κάποια σημεία που πρέπει προσέξουμε με σειρά προτεραιότητας:

  • Τακτική συντήρηση ιστοσελίδας
  • SSL πιστοποιητικό
  • Εγκατάσταση της απαραίτητης προστασίας firewall στον server αλλά και μέσα στο CMS
  • Εφαρμογή captcha validation σε κάθε φόρμα αποστολής email, comments ή registration
  • Σωστός και ασφαλής κώδικας
  • Εκπαίδευση του πελάτη για τον τρόπο εισαγωγής περιεχομένου

 

3. Πόσο γρήγορη είναι η ιστοσελίδα;

 

Κόστος κατασκευής ιστοσελίδας

Είναι σημαντικό να ρωτήσουμε την εταιρία που θα μας κατασκευάσει την ιστοσελίδα, αν η βελτιστοποίηση ταχύτητας της ιστοσελίδας είναι μέσα στην τιμή ή θα υπάρχει κάποιο έξτρα κόστος. Δεν είναι πάντα όλες οι βελτιστοποιήσεις δεδομένες στα πλάνα κατασκευής των ιστοσελίδων και αυτό είναι κάτι που μπορεί να αυξήσει το κόστος δραματικά.

 

4. Πώς παρέχεται η υποστήριξη της ιστοσελίδας μετά την ολοκλήρωσή της;

 

κόστος κατασκευής ιστοσελίδας και υποστήριξη

Πολλοί πελάτες μας διέκοψαν την συνεργασία τους με τον προγραμματιστή τους γιατί ενώ τους είχε φτιάξει μια πολύ φτηνή ιστοσελίδα η οποία δεν ήταν κακή ποιοτικά, όταν ζητούσαν κάποια υποστήριξη στο μέλλον τα κόστη για την παραμικρή αλλαγή ήταν υπέρογκα.

Οπότε μια παγίδα είναι πως κάποιος που προσφέρει μια πολύ φτηνή υπηρεσία όσο αφορά στην κατασκευή μπορεί να περιμένει να βγάλει τα χρήματα με κάτι που μπορεί ο πελάτης του να χρειαστεί στο μέλλον.

Έχοντας τα παραπάνω κατά νου μπορούμε να καταλήξουμε πιο εύκολα στη λύση που μας καλύπτει για να πετύχουμε την καλύτερη αναλογία τιμής και ποιότητας στην κατασκευή της ιστοσελίδας μας.

Για οποιαδήποτε απορία η ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ.

Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους όρους χρήσης